Willem II wint in kletsnat Sittard 2de uitwedstrijd van het seizoen

BSR Agency

admin • 16:08, 18-08-2019 / Laatste Update: 11:12, 07-01-2024

Net als vorig seizoen hebben Fortuna Sittard en Willem II het publiek vermaakt met een doelpuntrijk duel. Vorig jaar werd het in Zuid-Limburg 4-4. Deze keer zegevierde Willem II met 2-3.

Voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen

Op een kletsnatte grasmat in Sittard kwam de thuisploeg nog wel het beste uit de startblokken. Vitalie Damascan stifte fraai raak na een keurige steekbal. Lang kon Fortuna niet van de voorsprong genieten want amper 10 minuten later stond Willem II met 1-2 voor.

Eerst kopte Marious Vrousai de gelijkmaker binnen waarna de 20-jarige Vangelis Pavlidis vanaf de strafschopstip Willem II op voorsprong schoot.

Clubrecord

Daarmee scoorde de Tilburgse ploeg voor de 13de keer op rij in een uitwedstrijd, een clubrecord. Nog voor rust leek het beslist toen Pavlidis de 1-3 uit een corner de marge verdubbelde. Toch deed Fortuna na rust nog wat terug. Damascan maakte zijn 2de van de middag en bracht de spanning terug.

Vorige week pakte Fortuna diep in de blessuretijd een punt tegen Heracles, maar dat zat er deze week niet in voor de Limburgers. Fortuna is nog altijd zonder zege terwijl Willem II zijn 2de uitoverwinning van het seizoen pakte. Op de openingsdag wonnen de Tilburgers al met 1-3 bij PEC Zwolle.