Willem II wint spannend potje van PEC Zwolle

Brian Vesseur • 22:56, 09-11-2018 / Laatste Update: 23:25, 05-01-2024

Willem II won vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. In de eerste helft kwamen de Tilburgers al op een chille voorsprong: 0-2. Uiteindelijk werd het 2-3 in Zwolle.

Na 8 minuten was het al raak voor de bezoekers. Damil Dankerlui knikte het openingsdoelpunt binnen, na een fout van de PEC-verdediging. Weer 8 minuten verder scoorde Fran Sol de 0-2.

Stilgelegd

In de tweede helft werd de wedstrijd even stilgelegd door scheidsrechter Richard Martens. De supporters van PEC gooiden namelijk voorwerpen op het veld. Na een paar minuten werd de wedstrijd weer hervat. De omroeper van de Zwollenaren gaf de fans nog een laatste waarschuwing.

Sol

Vlak nadat de wedstrijd werd hervat, scoorde PEC de aansluitingstreffer. Vito van Crooy scoorde na een dik uur spelen de 1-2. Die aansluitingstreffer werd snel onschadelijk gemaakt. Uit een corner was het Sol die zijn 2e doelpunt van de avond tegen de touwen werkte.

Zian Flemming, de laatste weken enorm op dreef voor PEC, liet zichzelf ook nog zien. De oud-Ajacied kopte PEC terug in de wedstrijd: 2-3.