Winnend Heerenveen vergeet Willem II op de pijnbank te leggen

Proshots

Trevor Wagener • 23:54, 21-04-2017 / Laatste Update: 21:26, 12-12-2023

sc Heerenveen heeft vrijdagavond voor eigen publiek Willem II met 1-0 verslagen. Het duel, waarin de Friezen over 90 minuten continu de beter ploeg waren, werd beslist door een goal van Sam Larsson.

De ploeg van Jurgen Streppel zocht de aanval vanaf de 1e minuut. De Noor Martin Ødegaard bleek, samen met de verdedigend spelende Stijn Schaars, de technische sleutel op het middenveld. De huurling van Madrid zorgde voor de toevoer van schoten op het doel van Kostas Lamprou, maar zag zijn ploeggenoten van afstand falen.

Eenrichtingsverkeer

Aan Willem II-kant probeerde Thom Haye keeper Erwin Mulder te foppen, maar zijn lob miste kracht. Voetballend had Heerenveen geen kind aan de Tilburgers, die de thuisspelende ploeg maar wat lekker liet combineren. Lamprou ging bijna in de fout op een schot van Yuki Kobayashi, maar verwerkte de bal tot een corner.

Sam Larsson brak uiteindelijk de ban. 5 minuten voor rust vond de Zweed doel en was daar zichtbaar blij mee. Hij stoof van links door en schoof de bal onder de uitblinkende Lamprou door. In het 2e bedrijf werd Haye gewisseld voor Fran Sol en de Tilburgse topscorer was bijna meteen trefzeker. Zijn schot belandde voorlangs.

Beslissing bleef achterwege

Bij Heerenveen was Arber Zeneli in de ploeg gekomen voor Ødegaard. De dribbelaar had 20 minuten voor tijd de beslissing op zijn schoen, maar Lamprou kwam op tijd uit zijn doel. In de slotfase jaagde Willem II op de onverdiende gelijkmaker, maar die viel niet.

Hierdoor zag Willem II de laatste kans op de play-offs voorbij gaan. Zij staan 11e, spelen nergens meer voor en kunnen op vakantie. Streppel en co blijven nog steeds staan op de 8ste plek.