Wint Remko Pasveer de keeper-strijd bij Ajax? ‘Je moet blijven presteren’

6 augustus 2022

Pro Shots
remko-pasveer-ajax-fortuna-sittard

In de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5) koos Ajax-trainer Alfred Schreuder nog voor Jay Gorter, maar zaterdag stond Remko Pasveer onder de lat bij de Amsterdammers in de nipt gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-3). "Ik ben blij dat ik vandaag mocht spelen", aldus Pasveer tegenover ESPN.


Pasveer was tegelijk nuchter: "Tegen mij is gezegd dat ik zou spelen. Dat is de situatie en meer is er eigenlijk niet gezegd", aldus de keeper. "Het is zoals het is, iedereen doet zijn best om te spelen, we willen allemaal graag spelen. Je moet blijven presteren, ik denk dat dat alleen maar goed is."

Opgelucht na 1e helft
Pasveer zag hoe Ajax tegen Fortuna in de 1e helft veel balbezit had, maar bij rust toch met 1-0 achter stond. "Na de eerste helft ben je wel opgelucht met dit resultaat", aldus Pasveer.

Check ook: 🎥​😍​ | Vrouw Burak Yilmaz klapt haar handen stuk na GEWELDIGE vrije trap van Turkse spits

'Van de 2e helft word je blij'
"Maar van de 2e helft word je wel blij. Het gaat erom wat je doet met balbezit, dat je kansen creëert. Dat hebben we in de 1e helft niet goed gedaan. We waren te traag, wisselden te weinig van kant. In de 2e helft hebben we dat denk ik heel goed gedaan. Tactisch hebben we het iets anders neergezet na rust, dat pakte heel goed uit."