Winteraankoop Bozenik schiet Feyenoord naar knotsgekke zege in Zwolle

16 februari 2020

Orange Pictures

Feyenoord heeft in een werkelijk KRANKZINNIG duel 3 punten gepakt. In een stormachting Zwolle werd PEC na 93 dolle minuten verslagen: 3-4. Feyenoord stond na 11 minuten met 2-0 achter en het leek een rampzalige avond te worden, maar invaller Róbert Bozenik schoot Feyenoord uiteindelijk toch nog naar de zege.


Via treffers van Lennart Thy (penalty) en Mike van Duinen (schot aangeraakt) stond PEC binnen no time op voorsprong. PEC-fans leken dus een leuk avondje te krijgen.

Voetbalgevecht
Leuk werd het ook, maar vooral voor de neutrale kijker. Feyenoord kwam via Leroy Fer (rake kopbal) terug in de wedstrijd: 2-1. De assist kwam op naam van de uiteindelijke uitblinker Steven Berghuis. Hij legde de bal keurig op het kopje van Fer.

Na rust was het helemaal genieten. Het weer hielp daar ook een handje bij. Berghuis schoot heerlijk de 2-2 binnen, tot grote vreugde van coach Dick Advocaat. Daarna leek het gedaan voor PEC Zwolle, maar toen was daar ineens de treffer van Thy, die PEC weer op voorsprong zette. Daar konden ze bij PEC niet lang van genieten. Met weer een lekkere knal zorgde Berghuis voor de gelijkmaker.

BLIJENIK
PEC Zwolle leek wel tevreden met een puntje, maar kreeg dat punt niet. Berghuis snoepte de bal af van Pelle Clement, die wat liep te pielen op eigen helft. Vervolgens nam Orkun Kökcü de bal over en die gaf een haarfijne pass op Bozenik, die de bal via een Zwolle-verdediger in de goal mikte. Bozenik sprinte richting de fanatieke aanhang van PEC en trok zijn zeiknatte shirt uit. Het was de 3-4 in minuut 88! Dus was Bozenik heel even Blijenik.

Na het laatste fluitsignaal was er een nóg blijere Bozenik. Samen met de meegereisde fans vierde de winteraanwinst het feestje. Dus pakte Advocaat zijn 9e overwinning als trainer van Feyenoord.