De Wit liet Ajax na 13 jaar achter zich: ‘Voor de invalbeurten ben ik Ten Hag dankbaar’

19 oktober 2019

BSR/SOCCRATES

Het was even wennen voor Dani de Wit, toen hij voor het eerst sinds 13 jaar niet naar Amsterdam maar naar Wijdewormer moest rijden voor de training. Toch heeft de middenvelder geen moment spijt gehad van zijn overstap naar AZ.


De 21-jarige De Wit vertrok afgelopen zomer vanwege een gebrek aan perspectief bij Ajax. Hoewel Erik ten Hag erg gecharmeerd was van het product uit de eigen jeugd, kregen anderen de voorkeur. "Ik kreeg vooral kansen in de laatste 10 minuten van duels", zegt De Wit in gesprek met de NOS.

Geen kans
Dat is wel een beetje dubbel, aldus De Wit. "Voor de invalbeurten (onder meer tegen Real Madrid, red.) ben ik Ten Hag erg dankbaar. Maar ik heb wel altijd gehoopt op een basisplaats en die heb ik nooit van hem gekregen. Dus in dat opzicht voelt het ook alsof ik nooit een kans heb gehad."

Kooplust
Een reden hiervoor is de kooplust van de Amsterdammers. "Bij Ajax zie je de laatste jaren steeds meer gekochte spelers. Je moet de concurrentie aangaan met buitenlandse spelers of oudere jongens", verklaart De Wit, die met een voorbeeld komt. "Wie weet, als David Neres nooit was gekomen, had Noa Lang een kans gekregen en had hij nu geëxcelleerd."