Van Wolfswinkel schiet in absolute slotminuut Basel naar de overwinning

Bart van der Wijst • 23:51, 09-08-2018 / Laatste Update: 13:56, 08-01-2024

Ricky van Wolfswinkel hoeft voorlopig even niet in Arnhem te komen. De spits speelde tegen z'n oude liefde Vitesse en scoorde in de 93ste minuut de enige treffer: 0-1. Daar zal de thuisploeg flink van balen, want een gelijkspel zat er zeker in.

Het doelpunt van Van Wolfswinkel zat er een beetje aan te komen, want in de slotfase werden de gaten in de defensie van Vitesse te groot. Toch zullen de Arnhemmers balen, want zij kregen ook zeker kansen.

Sterk begin Vitesse

Tim Matavz kreeg in het eerste half uur van de wedstrijd de grootste kans. Al na 2 minuten schoot de Sloveen tegen Jonas Omlin. Ook Bryan Linssen kreeg een mogelijkheid, maar zijn kopbal miste kracht.

Na het sterke begin van Vitesse, was daar eindelijk FC Basel. De uitploeg kreeg een kans via Albian Ajeti. Hij ging om keeper Eduardo, alleen vervolgens was de hoek te lastig. Zo gingen beide ploegen rusten zonder goals.

Mega-kans Van Wolfswinkel

Waar Vitesse in de 1ste helft goed begon, was dat in het 2de bedrijf het geval bij FC Basel. Via Ajeti kregen de Zwitsers weer een kansje, maar zijn schot werd goed geblokt. Lang bleef het daarna rustig in het Gelredome.

Tot de 70ste minuut. Toen kreeg oud-Vitesse-speler Ricky van Wolfswinkel dé mogelijkheid om een doelpunt te maken, maar zijn schot miste kracht. Uiteindelijk maakte de Nederlandse spits het toch nog goed voor zijn elftal, door in de blessuretijd koelbloedig af te ronden: 0-1.