Wout Weghorst spreekt ambitie uit voor Oranje: ‘EK is mijn grootste doel’

15 oktober 2019

Imago Sport

Wout Weghorst het prima doet het prima in de Bundesliga. Vorig seizoen scoorde de Nederlander 17 goals voor VfL Wolfsburg. Een plek in Oranje heeft Weghorst nog niet, maar het is wel zijn doel om er te staan op het Europees Kampioenschap 2020.


"Natuurlijk is het jammer", zegt Weghorst in een interview met Sport 1. "Ik kan het alleen accepteren. Het is niet mijn keuze, maar die van de bondscoach."

Luuk de Jong
Momenteel is Luuk de Jong de back-up spits van Oranje, maar dit heeft heel wat discussie opgeleverd. In een poll vroegen wij onze lezers wie zij liever zien in het Nederlands 11-tal. Het grootste deel stemde op Weghorst. "Het enige wat ik kan doen is werken aan mijn uitvoering. Die moet zo goed mogelijk blijven, verder is de keuze niet aan mij", zegt de Tukker.

Trots
De spits is tevreden over zijn spel en blijft zich voor nu focussen op goals bij VfL Wolfsburg. Toch blijft Oranje in zijn achterhoofd zitten. "Ik zou heel trots zijn om voor mijn nationale team te spelen. De 4 wedstrijden die ik tot nu toe heb gespeeld waren goed. Het EK deze zomer blijft een groot doel voor mij", zegt Weghorst.