Wow! Derksen met de dood bedreigd na uitspraken over Turkije: ‘Je kunt niets meer zeggen’

19 augustus 2019

Johan Derksen is met de dood bedreigd na de uitspraken die hij onlangs deed over Turkije in het programma Veronica Inside. Dat onthulde de 70-jarige voetbalanalist maandagavond in hetzelfde praatprogramma. "Je kunt tegenwoordig niets meer zeggen of een gek bedreigt je", vertelde Derksen.


In de 1ste aflevering van het nieuwe seizoen van Veronica Inside uitte Derksen behoorlijk veel kritiek op Turkije. Dit naar aanleiding van de keuze van Feyenoorder Orkun Kokcü om voor dat land te gaan voetballen.

K*tland
"Dat stuit mij een beetje tegen de borst", zo begon Derksen zijn tirade. "Nou gaat hij in een land spelen waar je niet mag zeggen wat je wil, waar je zo in de gevangenis gepleurd wordt zonder proces, waar de mensenrechten met voeten getreden worden. Nou, Turkije is een k*tland. Als je een bepaalde politieke voorkeur hebt, word je zonder proces gewoon vastgezet. Daar wil je toch niks mee te maken hebben, zo’n land?"

Reacties
De uitspraken van Derksen schoten in het verkeerde keelgat bij een hoop mensen, onder anderen oud-Feyenoorder Bilal Başacıkoğlu.

"Daar moet ik niks meer over zeggen. Uiteraard ben ik met de dood bedreigd. Je kunt in dit land niks meer zeggen of een gek bedreigt je", zei Derksen, die gerust werd gesteld door collega René van der Gijp. "Dat zijn allemaal van die internettoestanden. Social media, wat moet je ermee? Niets, natuurlijk niet, laat gaan joh."