Yolanthe over relatie met Wesley: ‘Dit doet me pijn’

27 oktober 2021

Getty Images

Yolanthe Cabau van Kasbergen sprak met Grazia over haar vorige relatie, met Wesley Sneijder. Daarin vertelde ze dat bepaalde grenzen 'vertroebelde'. Achteraf had Yolanthe eerder haar grenzen willen aangeven bij de oud-voetballer van onder meer Real Madrid en Internazionale.


"Nu weet ik hoe belangrijk het is om je grenzen aan te geven: ‘Dit doet me pijn en ik wil geen pijn hebben.’ En: ‘Ik doe het niet bij jou, dus ik verwacht ook van jou dat je mij met respect behandelt.’ Die grenzen waren op een gegeven moment vertroebeld."

Yolanthe zegt dat ze er zélf achter moest komen. "Je blijft de hand boven het hoofd van de ander houden. Andere mensen kunnen zeggen wat ze willen, het gaat er niet in. Totdat er zo vaak grenzen zijn overschreden dat je de situatie niet meer aankunt."

Moeder
Op een gegeven moment werd ze wakker en toen besefte ze opeens dat het zo niet verder kon. Ze dacht aan haar moeder, die vroeger iets vergelijkbaars meemaakte. "Als kind nam ik me voor: ‘Dit is zo heftig voor mama, als ik later groot ben wil dat nooit meemaken.’ En dan ben je later groot en bevind je je in een situatie waarvan je denkt: hè, dit is herkenbaar. Hier zou ik toch niet in terechtkomen?"