Zaalvoetballers kunnen EK nu echt vergeten

admin • 17:57, 11-04-2017 / Laatste Update: 03:40, 07-01-2024

De Nederlandse zaalvoetballers hebben hun laatste restje hoop op kwalificatie voor het EK zien vervliegen. De ploeg van bondscoach Max Tjaden kwam in de laatste kwalificatiewedstrijd niet verder dan een gelijkspel tegen Wit-Rusland: 3-3.

Oranje had moeten winnen om in de race te blijven voor deelname aan het EK van begin volgend jaar in Slovenië.

Kwalificatietoernooi

De zaalvoetballers waren het kwalificatietoernooi in de Georgische hoofdstad Tbilisi zaterdag begonnen met een gelijkspel tegen het gastland (1-1). Door de nederlaag een dag later tegen Italië (2-4) zakte Oranje naar de laatste plaats in groep A.

Laatste

Tegen Wit-Rusland nam de ploeg van Tjaden een voorsprong van 2-0 en ook bij rust was de stand nog in het voordeel van Oranje (3-2). Na de gelijkmaker na rust van de Wit-Russen wist Oranje niet meer de benodigde 4e treffer te maken, waardoor de nationale ploeg laatste werd in de poule.