Dit zeggen de buitenlandse media over Ajax

admin • 11:56, 12-05-2017 / Laatste Update: 12:30, 12-12-2023

Het was nog even billen knijpen bij Ajax tegen Olympique Lyon, maar de Amsterdammers hebben het gered. Ze staan na 21 jaar weer in de finale van een Europees toernooi. Niet alleen in Nederland, maar ook in de buitenlandse media is er weer flink geschreven over de thriller van een wedstrijd. Een kort overzicht:

Frankrijk

Natuurlijk is er in Frankrijk teleurgesteld gereageerd op de uitschakeling van Lyon. De ploeg leek na de 1e wedstrijd in Amsterdam dood en begraven, maar kreeg mede door 2 doelpunten vlak voor rust het geloof weer in de ploeg. De Franse krant L'Equipe schrijft dat de ploeg met 'hart en ziel heeft gestreden en dat de Lyon-supporters trots mogen zijn dat ze er nog wat van hebben gemaakt'. "Het stadion hield in de laatste paar minuten nog hun adem in met een aantal grote kansen", aldus de krant. "Na het fluitsignaal was het stil en juichten alleen de Ajax-fans nog."

Engeland

Ook in Engeland schrijven de kranten over een geschrokken Ajax die bijna een comfortabele voorsprong nog uit handen gaf. De Daily Mail schrijft dat na de 0-1 van een ontzettend koele Kasper Dolberg de voorsprong voor de Amsterdammers onaantastbaar leek. "Met een nog hectische slotfase was het nog even schrikken toen Viergever een rode kaart kreeg. Toch wisten ze een pittig Lyon te overleven."

Duitsland

De Duitse krant Bild schrijft dat het voor Ajax in het begin van de wedstrijd helemaal volgens plan verliep toen Dolberg scoorde. Maar dat de 2 doelpunten voor Lyon vlak voor rust de Fransen weer helemaal terug bracht. Het 'team' werd door het fluitsignaal gered. Bild noemt Manchester United als topfavoriet voor de titel.