Zelfs supersub Druijf kan AZ niet redden: 2 foutjes kosten Alkmaarders Champions League-droom

BSR Agency

Martijn Baars • 22:54, 15-09-2020 / Laatste Update: 18:26, 04-01-2024

Tegen Viktoria Plzen kwam AZ nog heel goed weg met een goal uit een penalty in de 5e minuut van de blessuretijd. Een ronde verder tegen Dinamo Kiev was al het Alkmaarse geluk op. 1 foutje in Kiev kostte de ploeg van trainer Arne Slot de droom om in de groepsfase van de Champions League te mogen spelen.

Het werd in het olympisch stadion 2-0 voor Dinamo Kiev. En dat was nergens voor nodig, want AZ voetbalde in Oekraïne beter dan de tegenstander. Toch kostte 1 foutje van Fredrik Midtsjö AZ meteen de wedstrijd. De middenvelder leverde op eigen helft heel dom de bal in, waarna Gerson Rodrigues (ex-Telstar) hard raak kon schieten.

Supersub Druijf

Daarna probeerde AZ van alles om, net als thuis tegen Plzen, terug te komen. Zelfs supersub Ferdy Druijf, die tegen de Tsjechen nog de penalty versierde waardoor AZ op 1-1 kwam en uiteindelijk na verlenging won, kreeg het geluk niet aan zijn zijde. En aan de andere kant had Kiev dan wel weer dat geluk.

Foutje Bizot

Marco Bizot, normaal een betrouwbare keeper, tikte een voorzet slap weg, zo op het hoofd van Shaparenko. Die kopte in de 86e minuut raak: 2-0. Daardoor was de wedstrijd klaar en is de Champions League-droom voor AZ voorbij. Vlak na de 2-0 kreeg AZ het nog voor elkaar om 2 keer in 1 aanval de lat te raken. Tsja, dat is dan net het geluk dat ontbrak.