ZIEK! Dit megasalaris zou PSG overhebben voor De Ligt

14 juni 2019

BSR

Sinds PSG in de vorige transferperiode op het laatste moment nog geskipt werd door Frenkie de Jong, wil het nu wel alles op alles zetten om Matthijs de Ligt voor de neus van Barcelona weg te kapen. Volgens The Guardian ligt er een contract van bijna 100 miljoen euro aan salaris klaar voor de 19-jarige verdediger.


In januari zou Frenkie de Jong ook al dicht bij een deal met PSG zijn. Dat ging op het laatste moment niet door, omdat De Jong van gedachten veranderde en toch nog voor Barcelona koos.

Rekensommetje
Volgens de Britten gaat het om een deal van zo'n 340.000 pond per week. Dat is omgerekend zo'n 380.000 euro. Op jaarbasis zou De Ligt dus bijna 20 miljoen euro verdienen. Het contract loopt voor 5 jaar, waardoor De Ligt nog voordat hij 25 is al 100 miljoen euro zou kunnen opstrijken. Veel meer nog dan de transfersom die Ajax voor zijn aanvoerder zou ontvangen: 70 miljoen euro.

Hoeveel geld het ook is. De Ligt zou hiermee nog niet in de buurt komen van deze 10 dikstbetaalde sporters ter wereld.

Nieuwe inkoper bij PSG
PSG vond het trouwens ook nodig om aan het begin van de zomer hun technisch directeur te ontstaan. Antero Henrique wordt vervangen voor oude bekende Leonardo. Hij zou gehaald zijn omdat hij warme banden heeft met topmakelaars als Mino Raiola. En laat dat nou net de begeleider van Matthijs de Ligt zijn... Leonardo zou nog voor zijn aanstelling met Mino hebben gesproken over een overgang.