ZIEK! Deze speelronde moesten 7 spelers met rood het veld verlaten

admin • 21:09, 30-09-2018 / Laatste Update: 10:51, 07-01-2024

Het regende rode kaarten deze speelronde in de Eredivisie. Alleen al op de zondag werden er 6 spelers met een rode prent van het veld gestuurd! Daarmee wordt er een gedeeld record neergezet. Op 20 augustus in 1997 werden ook 6 rode kaarten op 1 dag uitgedeeld.

Let op! Ben je zo old school dat je nog niet de uitslagen van de Eredivisie wil weten zodat Studio Sport om 19:00 uur nog een beetje spannend is? Stel het lezen van dit artikel dan nog een uurtje uit.

Als ook de zaterdagwedstrijden worden meegerekend komt het totaal aantal rode kaarten van deze speelronde zelfs op 7! Ali Messaoud had de primeur in de wedstrijd Excelsior-VVV. Door hem moesten de Rotterdammers de laatste 5 minuten hun 1-0 voorsprong met 10 man verdedigen.

Willem 2 keer rood

Bij Willem II waren Atakan Akkaynak en Diego Palacios de 'gelukkigen' die mee mochten werken aan deze gezamenlijke recordpoging. De Tilburgers gingen in de Vijverberg, mede dankzij dat ze met 9 man eindigden, met 1-0 onderuit.

Gustafson doet mee

Simon Gustafson, die zijn geld bij FC Utrecht verdient, mocht zondagmiddag na 66 minuten de douche opzoeken. Utrecht speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Feyenoord - Vitesse 3 keer raak

In Rotterdam maakten de spelers er vandaag helemaal een potje van. Aan de kant van Vitesse werden Thomas Bruns en Danilho Doekhi met rood naar de kant gestuurd. Ook Robin van Persie mocht de wedstrijd niet uitspelen. Hij kreeg in blessuretijd ook rood, en zette daarmee het totale aantal rode kaarten op 7.

De Rotterdammers wonnen de wedstrijd overigens wel door een doelpunt van Van Persie in de 87e minuut met 2-1.