Ziyech werd afgelopen zomer door 5 verschillende clubs benaderd

5 september 2018

Pro Shots / Stanley Gontha

Dat Hakim Ziyech afgelopen zomer bijna naar AS Roma verkaste, was al langer bekend. In Voetbal International komt de Marrokaans international terug op de roerige transferperiode. ''Voor mij stond continu één aspect centraal: ik moest er sportief echt op vooruit gaan.''


Bij Ajax klopte ook nog Girondins de Bordeaux, West Ham United, Leicester City en Sevilla aan. Allemaal met 1 doel: het binnenhalen van Ziyech. “Met alle respect voor die clubs, maar dat zijn niet de clubs waar ik mijn positie bij Ajax voor inlever'', aldus de middenvelder.

''Als het een soortgelijke club als Ajax zou zijn, dan hoefde het van mij niet.” Ziyech is dan ook niet kwaad op de Amsterdammers dat er 37,5 miljoen voor de middenvelder werd gevraagd. “Ik heb een doorlopend contract, nog tot medio 2021, dus de afspraak was dat Ajax zou meewerken, maar ook financieel een goede vergoeding verlangde.”

Mislopen transfer AS Roma
“In de aanloop naar het WK had ik goede gesprekken met die club en we bereikten een akkoord. Maar het is uiteindelijk niet doorgegaan”, aldus de smaakmaker van Ajax. “AS Roma deed een bod, Ajax een tegenbod, en volgens mij is er daarna weinig meer gebeurd. Ik kan Ajax dus niets kwalijk nemen.”