Zo ziet ADO Den Haag eruit als er alleen Hagenezen zouden spelen

25 maart 2020

BSR

Daar zijn we weer! Na onze eerdere fantasieteams (Ajax met alleen Amsterdammers, Feyenoord met alleen Rotterdammers, PSV met alleen Eindhovenaren en FC Utrecht met alleen Utrechtenaren) is het nu tijd voor ADO Den Haag met alleen voetballers die zijn geboren in Den Haag. Wie aan de andere kant van de duinen is geboren is niet welkom!


ADO Den Haag is in de Eredivisie nooit hoger geëindigd dan plek 3, en da's alweer een halve eeuw geleden. We gaan op zoek naar een team dat het beter kan doen. Het kan in elk geval niet slechter dan hoe het momenteel gaat...

Keeper: Tim Krul
Dat begint lekker! Niemand minder dan Tim 'penaltykiller' Krul verdedigt het doel van ons echte pure authentieke ADO. Hij is pas 31 jaar, dus kan nog jaren mee.

Linksback: Jordy van der Winden
Van der Linden speelde ooit 2 eredivisiepotjes voor Utrecht en staat nu onder contract bij Den Bosch. Als er een belletje komt uit Den Haag, stapt hij echt wel meteen in de auto.

Centrale verdediging: Nathan Aké en Karim Rekik
Nederland was al snel te klein voor Aké, die als puber voor ADO en Feyenoord speelde, maar op zijn 16e voor Chelsea koos. Inmiddels komt hij uit voor AFC Bournemouth, maar er zitten grote clubs achter hem aan.
Rekik werd op zijn 17e bij Scheveningen opgehaald door Feyenoord, ging naar Manchester City, werd als huurling kampioen met PSV en zit nu bij Hertha BSC. Mooi cv!

Rechtsback: Tristan Dekker
Het begon allemaal zo veelbelovend voor Dekker: hij werd als F-pupil bij Haaglandia weggeplukt door ADO en groeide uit tot jeugdinternational van Oranje. Helaas kwam het nooit tot een debuut in de hoofdmacht van ADO en sinds 2016 speelt hij bij VVV. Je krijgt een nieuwe kans!

Middenveld: Tjaronn Chery, Lex Immers en Jordan van der Gaag
Over Lex Immers hoeven we verder niets te schrijven: die hoort net zo bij ADO als de kleuren groen en geel. Zou ons niets verbazen als het bloed en de pis van Lex groengeel zijn.
Chery speelde al eens 2 seizoenen voor de Residentieclub en Van der Gaag (zoon van Mitchell) kan tonen dat Benfica terecht iets in hem zag toen de Portugese topclub hem in de jeugdopleiding opnam.

Linksbuiten: Mimoun Mahi
Mahi heeft de reputatie een bad boy te zijn, maar als de huidige speler van FC Zürich een ADO-tenue aantrekt, gaat-ie zich vast prima gedragen. Hij maakte 37 goals voor Groningen en speelde ook voor Marokko.

Rechtsbuiten: Giovanni Korte
Korte debuteerde als tiener al voor ADO, maar bleef steken op 18 duels. Inmiddels heeft hij bij Dordrecht en NAC Breda een hoop bijgeleerd en dat mag-ie van ons weer bij ADO gaan laten zien.

Spits: Mike van Duinen
Anass Achahbar en Naoufal Bannis zijn het niet geworden, want we kiezen Mike van Duinen. Hij heeft al over de 100 wedstrijden voor ADO in de benen en zit nu bij PEC te wachten tot-ie terug mag keren in Den Haag. Kom maar Rooie Mike!