Zo ziet FC Utrecht eruit als er alleen Utrechters zouden spelen

10 maart 2020

BSR

Al eerder maakten we artikelen over Ajax met alleen Amsterdammers, Feyenoord met alleen Rotterdammers en PSV met alleen Eindhovenaren. De koek leek op na dat moeizame 3e deel. Maar...er loopt toch enorm veel Utrechts voetbaltalent rond? Dus hier is deel 4: FC Utrecht met alleen voetballers uit de stad Utrecht.


Helaas maken we dit fantasie-elftal net te laat om Wesley Sneijder een plekje te geven. Een van de grootste Utrechtse voetballers ooit stopte in augustus 2019.

Keeper: Thom Jonkerman
De start is een beetje stroef, want we moeten het doen met Thom Jonkerman van FC Eindhoven. Nu denk je misschien: wordt dit weer een optocht van halve amateurs? Lees door, er komen genoeg toppers aan!

Linksback: Ridgeciano Haps
We kennen Haps van AZ en Feyenoord, maar als jong Hapsje begon het allemaal bij Zwaluwen Utrecht 1911 en USV Elinkwijk. Kom maar terug naar de Domstad!

Centrale verdedigers: Jurrien Timber en Damian van Bruggen
Timber plukken we weg bij Ajax, waar hij nog maar net zijn debuut achter de rug heeft, en Van Bruggen halen we op bij het Kroatische NK Inter Zaprešić. Hij speelde voor Jong AZ, Jong PSV en de jeugdelftallen van Oranje.

Rechtsback: Junior van der Velden
We zetten stiekem een centrumverdediger neer als rechtsback. Junior van der Velden (21) speelde 69 potjes voor Jong Utrecht en staat sinds begin 2020 onder contract bij Den Bosch.

Middenveld: Mohamed Ihattaren, Zakaria Labyad, Riechedly Bazoer
WOW! De verleiding is groot om niet 4-3-3 te spelen maar iets als 3-5-2, want Utrecht barst van de topmiddenvelders. Ibrahim Afellay en Ismail Aissati vallen nu buiten de boot, maar mogen natuurlijk wel op de bank.

Linksbuiten: Youness Mokhtar
Mokhtar heeft al bij Twente en PEC Zwolle zijn kwaliteiten laten zien en doet dat nu bij Columbus Crew.

Rechtsbuiten: Mohamed Mallahi
We hevelen de 20-jarige Mallahi over van Jong Utrecht. En anders lokken we Anouar Diba weg uit de zandbak, waar hij de afgelopen 10 jaar miljoenen euro's pakte.

Spits: Teije ten Den
Het middenveld zal ook bij moeten dragen aan de goals, want in de spits is de spoeling erg dun. We komen uit bij Teije ten Den, die voor Go Ahead Eagles en FC Volendam niet heel indrukwekkende cijfers noteerde. Hij zit nu bij CE L'Hospitalet, dus is een echte ziekenhuisspeler.