Zo ziet Feyenoord eruit als er alleen Rotterdammers zouden spelen

8 maart 2020

BSR

We speelden laatst het spelletje 'Zo ziet Ajax eruit als er alleen Amsterdammers zouden spelen'. Dat was zo vermakelijk en leverde zoveel reacties op bij lezers van Sportnieuws.nl, dat we het idee nu schaamteloos toepassen op Feyenoord.


Hier komt ons ideale Feyenoord als de Stadionclub alleen zou bestaan uit Rotterdammers.

Keeper: Justin Bijlow
We hoeven voor een geknipte doelman niet lang te zoeken. Hij staat namelijk ook nu al onder de lat bij Feyenoord: Justin Bijlow. Zie je het om een of andere reden niet in JB zitten, dan is Warner Hahn (Heerenveen) een vervanger met ook al de nodige ervaring in de Eredivisie.

Check ook: Zo ziet PSV eruit als er alleen Eindhovenaren zouden spelen en Zo ziet Ajax eruit als er alleen Amsterdammers zouden spelen

Linksback: Jetro Willems
De beste keus lijkt hier Jetro Willems te zijn. Ga maar na: een speler met liefst 22 interlands achter zijn naam die bij PSV speelde en ook al in de Bundesliga (Eintracht Frankfurt) en Premier League (Newcastle) schitterde. En die toch pas 25 jaar is. Hebben!

Centrale verdedigers: Jeffrey Bruma en Danilho Doekhi
Oei, we begonnen lekker aan dit lijstje, maar nu gaat het al haperen. Met Jeffrey Bruma in het hart van de verdediging zal Het Legioen nog wel vrede hebben. De speler van Mainz speelde kort in de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam later uit voor PSV en Wolfsburg. Maar wie moet Bruma's collega achterin worden? Dan gaan we maar voor Danilho Doekhi, dit seizoen een vaste waarde bij Vitesse.

Rechtsback: Denzel Dumfries
Hier hoeven we geen discussie over te voeren. De 23-jarige Dumfries kan nog heel veel jaren mee, is de vaste rechtsback van PSV en maakt een goede kans op deelname aan Euro 2020 met Oranje. Een echte no-brainer dus.Foto: BSR

Middenvelders: Georginio Wijnaldum, Jean-Paul Boëtius en Nasser El Khayati
We gaan voor een agressief middenveld met 2 hele bekende gezichten. Gini (Liverpool) komt terug naar zijn ouwe cluppie en we geven JP Boëtius ook weer een kans. De 31-jarige El Khayati liet bij ADO Den Haag zien wat hij allemaal kan en mag in ons Feyenoord zijn loopbaan in stijl afsluiten.

Linksbuiten: Jerson Cabral
Op deze positie moeten we weer worstelen om topkandidaten te vinden. Cabral is al met al de beste optie: hij kwam tussen 2010 en 2012 al 52 keer in actie voor Feyenoord en staat nu onder contract bij Paphos FC. Op Cyprus ja, maar dat wist je natuurlijk al. Alternatieven: Rajiv Van La Parra (ex-Heerenveen, nu Rode Ster Belgrado) en Garry Mendes Rodrigues (ex-Galatasaray).

Rechtsbuiten: Luciano Slagveer
Alweer een positie waar de topkandidaten niet voor het oprapen liggen. Maar er is gelukkig wel een Rotterdammer te vinden met over de 100 eredivisiewedstrijden (voor Heerenveen) in de benen: Luciano Slagveer. Hij moet alleen even worden losgeweekt van Puskás Akadémia FC. Andere optie: Zakaria Aboukhlal, het 19-jarige talent van AZ.

Spits: Halil Dervisoglu
Het moest wel gebeuren dat we iemand oppikken met een Sparta-verleden. Halil Dervisoglu kwam 51 keer uit voor de kleine broer van Feyenoord en ging onlangs naar Brentford. Dylan Vente (door FEY uitgeleend aan RKC) en Michiel 'Kroket' Kramer (ADO) zijn redelijke alternatieven.Bron: BSR