Zo ziet de nieuwe Kuip er definitief uit (foto’s)

20 september 2019

Hij is weer een stap dichterbij: het nieuwe stadion voor Feyenoord. Het architectenbureau dat het stadion gaat ontwerpen heeft definitieve tekeningen naar buiten gebracht. De eerste paal moet in april 2021 in de grond worden geslagen.


Het 'Maasstadion', zoals het project nu heet, gaat op veel plekken eruitzien als de huidige Kuip. Het plan is inmiddels al gepresenteerd aan de directie van Stadion Feijenoord. Een woordvoerder van het bureau geeft ook aan dat de aanvraag voor een omgevingsvergunning is ingediend.

Nieuwe foto's laten zowel de buiten- als de binnenkant zien van het complex, waar Feyenoord volgens de plannenmakers weer volop nationale en internationale successen moet gaan boeken. Na de presentatie van het voorlopig ontwerp – enkele maanden geleden – is het gebouw nu tot op detailniveau uitgewerkt. "Veel is gehandhaafd, maar er zijn ook veranderingen."

Dichterbij
"Zo zit je in het nieuwe stadion op de 1ste en 2de ring nog dichter bij het veld. De afstand tussen de tribunes en het veld is ten opzichte van het eerdere ontwerp verder verkleind. Daardoor kon een extra rij worden toegevoegd. Je zit zelfs nóg dichter bij het veld dan in de Kuip."