Zoet vindt dat PSV niet kansloos is uitgeschakeld in de Champions League

Brian Vesseur • 09:58, 07-11-2018 / Laatste Update: 13:37, 07-01-2024

Even leek Jeroen Zoet de held van de avond te worden tegen Tottenham Hotspur. Het mocht niet zo zijn: in de laatste 10 minuten kreeg de doelman van PSV nog 2 doelpunten om zijn oren. Het Champions League-duel eindigde daardoor in 2-1.

Zoet was zeker voor de rust een klasse apart op Wembley. Vooral de dubbele redding op schoten van Christian Eriksen en Dele Alli sprak tot de verbeelding. Hij had ook in de tweede helft nog het gevoel dat PSV de zege of minimaal een punt over de streep ging trekken tegen het verder dominerende Tottenham Hotspur. ,,Met een minuut of 10 te gaan, stonden we nog met 0-1 voor. Dan moet je tegenhouden en zorgen dat je geen goals tegen krijgt. Dat dat vervolgens wel gebeurt, is voor ons gewoon balen.”

,,Ik denk dat we trots mogen zijn op hoe we hebben verdedigd, niet op hoe we hebben gevoetbald.” Lag dat laatste aan de klasse van Spurs of het spel van PSV in balbezit? ,,Vooral aan de klasse van Spurs. Als je het realistisch bekijkt, hebben we het 2 wedstrijden moeilijk gehad tegen hen. Bij ons was het gewoon nét niet.”

Eredivisie

De Europa League is nu het maximaal haalbare voor PSV, dat momenteel met 1 punt vierde staat in poule B. Zoet vindt echter niet dat PSV kansloos is uitgeschakeld in de Champions League. ,,In deze moeilijke poule hebben we toch kansjes gehad om een resultaat te halen. Nu gaan we zaterdag (De Graafschap-uit, red.) maar voor de twaalfde overwinning op rij in de competitie”, zei de doelman.