Zomeraanwinsten helpen Feyenoord aan 3 punten tegen ADO

Orange Pictures

Brian Vesseur • 18:23, 15-09-2019 / Laatste Update: 08:54, 07-01-2024

Feyenoord was zondag in eigen huis te sterk voor ADO Den Haag. Voor rust hadden de Rotterdammers al 3 keer geprikt. Rick Karsdorp en Leroy Fer scoorden via een strafschop, Luciano Narsingh scoorde ook. Uiteindelijk werd het 3-2 in de Kuip.

Al na 6 minuten was het raak. Karsdorp mocht de penalty nemen en opende zo de score. Narsingh maakte er 2-0 van en Fer zorgde na 33 minuten voor de 3-0. De winnaar was dus al redelijk snel bepaald.

Na rust bleef de score lang ongewijzigd. Tot de 77e minuut, toen nóg een zomeraanwinst van Feyenoord zijn naam op het scorebord zette. Edgar Ié scoorde een eigen doelpunt: 3-1. Ook het 2e ADO-doelpunt kwam van een Feyenoorder. Geen aanwinst dit keer: Renato Tapia scoorde een eigen goal. Het is voor het eerst in de historie dat 2 spelers van Feyenoord een eigen doelpunt maken in 1 wedstrijd.