Zonder publiek heeft Ajax geen enkele moeite met FC Utrecht in De Galgenwaard

BSR Agency

Martijn Baars • 15:04, 08-11-2020 / Laatste Update: 14:52, 05-01-2024

Ajax heeft zondagmiddag zonder enige moeite afgerekend met FC Utrecht. Normaal is die ploeg, zeker in De Galgenwaard, altijd dé angstgegner van Ajax. Maar zonder fluitend, vloekend, tierend en schreeuwend publiek was FC Utrecht zeer matig in wat voor de fans de wedstrijd van het jaar was.

De eerste helft domineerde Ajax al, maar pas in de tweede helft leverde het doelpunten op. Eerst scoorde Davy Klaassen na een uurtje na een mooie aanval via Tadic, Neres en Labyad. Een paar minuten later was de wedstrijd beslist.

Penalty

St. Jago duwde Traoré in z'n rug en scheidsrechter Bjoörn Kuipers kon niet anders dan een strafschop geven. Dusan Tadic schoot 'm feilloos binnen, waardoor het 2-0 werd en de wedstrijd was gespeeld. Er kwam ook geen slotoffensief meer, mede omdat FC Utrecht ook niet echt meer werd opgejaagd door het publiek.

3-0 Promes

Het werd zelfs nog 3-0 voor Ajax in de blessuretijd. Django Warmerdam leverde de bal in, Klaassen gaf voor op invaller Quincy Promes, die de bal in de verre hoek schoof.