Zorgen worden (nog) groter bij NAC na harde thuisnederlaag tegen FC Utrecht

BSR

Sjors Tanis • 22:40, 16-03-2019 / Laatste Update: 02:44, 08-01-2024

NAC Breda heeft een klein wonder nodig om directe degradatie dit seizoen nog te ontlopen. Thuis werd met ruime cijfers verloren van FC Utrecht (0-4), waardoor de zorgen in Breda alleen maar toenemen.

NAC blijft 18e en laatste in de Eredivisie, met 17 punten na 26 wedstrijden. Het verschil met de nummer 17 FC Emmen is maar liefst 8 punten. FC Utrecht staat op 40 punten en staat daarmee 7e.

Doelpunten vallen in 2e halfuur

Het publiek in Breda zag vooral in het 2e halfuur van de wedstrijd actie. In het kwartier voor én het kwartier na rust vielen alle goals. Helaas voor het publiek van NAC allemaal treffers van de bezoekers. Jean-Christophe Bahebeck maakte in de 34e minuut met het hoofd de 0-1 en 10 minuten later, vlak voor rust, zorgde Simon Gustafson voor de ruststand van 2-0 vanaf 11 meter. Na rust ging FC Utrecht door met scoren, want na de 0-3 in de 54e minuut van Willem Janssen maakte Bahebeck 4 minuten later de 4e Utrechtse treffer.

Dat bleek ook de eindstand in Breda, waardoor NAC weer met lege handen achter blijft en degradatie wel héél dichtbij komt voor de club van trainer Mitchell van der Gaag.