Dit zou wat zijn: ‘Duitse Klinsmann moet bondscoach Oranje worden’

29 maart 2017

Pro Shots

Huub Stevens voegt een nieuwe naam toe aan aan het lijstje opvolgers van Danny Blind. De Limburger denkt dat de Duitser Jürgen Klinsmann de ideale trainer is om het gehavende Oranje weer op de rit te krijgen. Dat zegt Stevens in gesprek met het Duitse Bild


Dat zou wat zijn, zeg: een Duitser als bondscoach van Nederland. "Ik zie het wel zitten met Klinsmann. Hij heeft bewezen dat hij op lange en korte termijn teams weer op de rit kan krijgen", aldus de 63-jarige trainer.

Klinsmann moet bondscoach van Oranje worden

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


Top trio
Stevens denkt wel dat Klinsmann 2 ervaren mannen achter zich moet hebben. "Klinsmann weet niet precies hoe het Nederlands voetbal in elkaar zit. Met Louis van Gaal als technisch directeur en Hans van Breukelen als algemeen directeur kunnen ze een top trio vormen."

'Problemen niet snel opgelost'
Jürgen Klinsmann is al 2 keer eerder bondscoach geweest bij Duitsland en de Verenigde Staten. Genoeg ervaring om een Nederlands elftal te weer op de rit te krijgen. Toch denk Stevens dat het nog even duurt totdat Oranje de zaakjes weer op orde heeft. "De problemen van het Nederlandse voetbal zijn niet zomaar opgelost. Die zitten dieper. We hebben een goede opleiding met veel talenten, maar in Duitsland zijn ze fysiek veel sterker."

Overigens zoemt in Nederland ook de naam van Ron Jans rond. Die heeft woensdagochtend op Radio 538 laten weten dat hij 'heel trots zou zijn en gelijk aan de slag zou gaan'.