Zuijderwijk (19) ‘helemaal klaar’ met vergelijking met Frenkie de Jong

27 mei 2020

BSR/SOCCRATES

De 19-jarige Rick Zuijderwijk verlengde zijn contract bij Willem II met 2 jaar. "Mensen beginnen altijd over Barcelona."


Eind 2019 dook de naam van Zuijderwijk plots op in de Spaanse krant Mundo Deportivo. De jonge Bredanaar zou bij FC Barcelona op de radar staan en, in de toekomst, in navolging van Frenkie de Jong ook de stap naar Camp Nou kunnen maken.

'Ik ben er klaar mee'
Dat heeft Zuijderwijk geweten. Inmiddels tekende hij een vers contract bij Willem II. Of hij nog wat van FC Barcelona heeft gehoord? "Nee. De mensen onthouden dat er ooit een bericht is geweest waarin ik met Barcelona in verband werd gebracht. Ze beginnen er altijd over. Ook met die vergelijking met Frenkie de Jong ben ik helemaal klaar. Ik ga mijn eigen weg en ben er voorlopig heel tevreden mee."

Virgil van Dijk
Virgil van Dijk vond het als Bredanaar jammer dat hij nooit in het 1e elftal van Willem II speelde. Zuijderwijk: "Natuurlijk ken ik het verhaal van Van Dijk. Het accent ligt toch vaak op spelers die eerder zijn weggegaan. Ik wil bij Willem II eerst naam maken in het eerste elftal."