Zware blessures voor Kishna (ADO) en De Jong (PSV)

17 september 2017

ProShots

Ricardo Kishna en Luuk de Jong hebben zondagmiddag op het oog een zware blessure opgelopen. Kishna heeft zware knieblessure opgelopen, De Jong heeft waarschijnlijk zijn ribben gebroken.


Kishna mocht zondag invallen tegen zijn oude club Ajax maar verliet binnen 20 minuten kermend van de pijn op een brancard het speelveld. Hij kreeg aan de zijlijn een klein duwtje van David Neres en leek door zijn knie te zakken.

Zwarte rand
Trainer Fons Groenendijk baalt ondanks het knappe gelijkspel van zijn ploeg wel. "Vanaf de 1e dag is hij een grote meerwaarde voor ons'', zei hij. "Ik hoop dat het meevalt, maar het zag er heel slecht uit. Een gelijkspel tegen Ajax is meer dan een punt voor ons. Maar dit is een bonuspunt met een zwarte rand.''

De Jong
De spits van PSV moest in de topper tegen Feyenoord al vroeg naar de kant, na een harde overtreding van Steven Berghuis. De Feyenoorder aanvaller speelde de bal rond de middenlijn te ver voor zich uit en in een poging zijn fout te herstellen, gleed hij vol door op het lichaam van De Jong.

Gebroken ribben
Bij Fox Sports werd gemeld dat De Jong op weg was naar het ziekenhuis en het er naar uitzag dat de aanvaller zijn ribben had gebroken.


Basisplaats
De Jong mocht weer eens in de basis beginnen omdat Hirving Lozano geschorst was. Trainer Phillip Cocu had daarom Jürgen Locadia, dit seizoen zijn 1e spits van PSV, aan de linkerkant gezet.