Het blijft kak bij HSV: flinke nederlaag bij debuut in 2e Bundesliga

3 augustus 2018

EPA

De gifbeker lijkt nog lang niet leeg bij Hamburger SV. De roemrijke club uit Hamburg verloor bij de 1e wedstrijd ooit in de 2e Bundesliga vanavond voor eigen publiek met 0-3 van Holstein Kiel.


Jonas Meffert, David Kinsombi en Mathias Honsak scoorden in de tweede helft voor Holstein Kiel, dat vorig seizoen als 3e eindigde in de Tweede Bundesliga. In de play-offs om een plek in de Bundesliga verloor de club uit het noorden van Duitsland van VfL Wolfsburg.

Belangrijke spelers
De linksbenige verdediger Rick van Drongelen (19) uit Terneuzen speelde de hele wedstrijd bij HSV, waar met onder andere 3-voudig Duits international Lewis Holtby en de Japanners Gotoku Sakai en Tatsuya Ito ook veel belangrijke spelers zijn gebleven na de pijnlijke degradatie. 

Enige club
HSV was de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 altijd op het hoogste niveau uitkwam. De winnaar van de Europa Cup I (1983) en Europa Cup II (1977) ontsnapte in 2014 en 2015 al op het laatste moment aan degradatie, maar vorig seizoen ging het dus wel fout voor de 6-voudig landskampioen.