Boadu heeft mooi cadeautje voor zijn vader: ‘Liep al te zeuren dat ik nog geen hattrick had gemaakt’

28 februari 2021

ANP

Myron Boadu werd zondagmiddag de jongste speler met een hattrick tegen Feyenoord na Marco van Basten in 1983. De 20-jarige spits zorgde met zijn eerste 3-klapper voor een 4-2 zege van AZ op de Rotterdammers.


Veel kansen kreeg Boadu niet, maar alles wat de AZ-spits aanraakte veranderde in goud. "Ik heb goede ballen gekregen en alles ging erin. Ik heb geen kans gemist volgens mij", concludeerde hij zelf voor de camera van ESPN. De assists bij zijn eerste 2 goals waren om door een ringetje te halen. Eerst van Calvin Stengs, vervolgens van Owen Wijndal. Welke assist het mooist was? "Ze vroegen het zelf ook al: wat was de mooiste? Ik kan echt niet kiezen. Die bal van Calvin is niet normaal, maar die ballen geeft hij elke week. Misschien toch die van Owen dan."

Bal voor pa
Met zijn 3 goals werd hij zoals gezegd de jongste maker van een hattrick tegen Feyenoord na Van Basten. Een prestatie die ook bondscoach Frank de Boer vanaf de tribune zag: "Lekker dat hij erbij was", glimlachte Boadu, die natuurlijk ook de bal mee naar huis mocht nemen. "Die ga ik aan mijn vader geven. Hij liep al te zeuren dat ik nog geen hattrick had gemaakt."