Bosz spreekt geen doelstelling uit voor Vitesse

8 augustus 2014

Bosz spreekt geen doelstelling uit voor Vitesse

ARNHEM  Vitesse-trainer Peter Bosz wil zich aan de vooravond van de competitie niet uitlaten over een doelstelling voor dit seizoen. „Zoiets is leuk voor de buitenwacht, maar ik kan daar niets mee”, zei Bosz vrijdag tijdens het persuurtje voor de competitiestart tegen Ajax, zondagmiddag in de Arena (aanvang 14.30 uur). „Ik wil winnen. Zoveel mogelijk.”

„We weten nu niet eens hoe de selecties van andere clubs er straks uit zullen zien”, beargumenteerde Bosz. „Wat de supporters dit seizoen van Vitesse mogen verwachten? Een ploeg, die er alles aan doet om te winnen. En we willen weer op onze manier gaan voetballen. Aantrekkelijk. Maar een overwinning kun je niet eisen. Dat is van veel dingen afhankelijk.”
 
Ajax
De uitwedstrijd tegen Ajax ziet Peter Bosz met vertrouwen tegemoet. Vitesse won de 2 laatste competitiewedstrijden tegen Ajax in de Arena. Vorig seizoen werd het 0-1, door een late goal van Valeri Qazaishvili. Een jaargang eerder zorgden 2 treffers van Wilfried Bony voor een 0-2 eindstand. Over de ontmoeting van zondag zegt Vitesse-trainer Peter Bosz: „Ik geef ons wel een goede kans in Amsterdam. Op basis van onze kwaliteiten. Ik vind dat we wel een aardig elftal hebben. Of dat voldoende is, zal blijken.”