Botteghin maakt comeback en is klaar voor Ajax

13 januari 2018

ANP

Eric Botteghin heeft zaterdag na maandenlang blessureleed zijn comeback gemaakt bij Feyenoord. In het met 3-0 gewonnen oefenduel met vv Noordwijk stond de Braziliaan vanaf de aftrap binnen de lijnen. Botteghin zegt fit te zijn voor de Klassieker die volgende week zondag wordt gespeeld


Volgens de 30-jarige Botteghin is het nu aan trainer Giovanni van Bronckhorst, al is de kans klein dat de Braziliaan daadwerkelijk in de basis begint tegen Ajax. Botteghin kampte sinds september met een knieblessure.

Ook Jan-Arie van der Heijden speelde na maanden weer mee tegen Noordwijk. Hij kreeg een basisplaats op het middenveld. De 29-jarige verdediger liep ook in september een achillespeesblessure op. Ook de andere geblesseerde verdedigers, Ridgeciano Haps en Miquel Nelom, kregen speelminuten. Zij speelden allebei een helft.

De wedstrijd tegen Noordwijk duurde 2 keer een halfuur. Feyenoord won met 3-0 door 2 treffers van het 17-jarige talent Orkun Kökcü en een doelpunt van Bilal Basaçikoglu. Zaterdagmiddag om 16.00 speelt Feyenoord nog een oefenwedstrijd tegen het Zwitserse FC Luzern.