Van Bronckhorst blij met Europees voetbal: ‘Belangrijk voor de club’

24 april 2019

BSR Agency

Trainer Giovanni van Bronckhorst neemt volgende maand met een derde plaats afscheid bij Feyenoord. "We zijn heel tevreden met het feit dat we Europees voetbal hebben behaald", zei hij na de eenvoudige 0-4 zege op NAC Breda bij FOX Sports.


"Het gevoel overheerst wel dat we langer mee hadden moeten doen met Ajax en PSV, alleen dat mocht niet zo zijn. Uiteindelijk is het wel belangrijk voor de club dat we volgend seizoen weer Europees voetbal spelen.”

Tevreden over talenten
Van Bronckhorst was tevreden over het spel van Dylan Vente en Orkun Kökcü. Beide talenten hadden een basisplaats omdat Robin van Persie, Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis niet inzetbaar waren. "Ik vond ze goed spelen. Ze wilden de bal hebben en deden er vaak goede dingen mee."

Vente tekende voor 2-0, met dank aan een blunderende doelman Benjamin van Leer. "Je ziet zijn kwaliteiten", zei Van Bronckhorst.",Zijn ontwikkeling kan sneller, maar vanwege omstandigheden speelt hij nog niet veel wedstrijden op het hoogste niveau. Ik hoop dat daar in de toekomst verandering in kan komen."