Van Bronckhorst blijft geheimzinnig over basisplaats Kökcü: ‘Zien jullie dan wel’

15 maart 2019

Soccrates Images

Orkun Kökcü is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Feyenoord. De 17-jarige middenvelder laat bij vlagen zien dat hij uitstekend kan voetballen. Er is echter 1 probleempje: hij speelt alleen bij blessures van anderen. Nu vraagt de top van Feyenoord om een basisplaats voor hem.


Toch laat trainer Giovanni van Bronckhorst in het midden of hij Kökcü zaterdagavond opstelt tegen Willem II. "Of ik tegen Willem II moet kiezen tussen Jørgensen, Van Persie en Kökçü? Er zijn meer mogelijkheden, dat zien jullie morgenavond wel", zei Van Bronckhorst op de persconferentie.

Keuzes
De trainer vertelde tijdens zijn wekelijkse persbabbel dat Kökçü ook op andere posities uit de voeten kan. Bijvoorbeeld vanaf de linkerkant waar Sam Larsson nu speelt. "Maar op het middenveld komt hij het beste tot zijn recht, dat klopt’’, sprak de oefenmeester.

Keeper Kenneth Vermeer en middenvelder Tonny Vilhena zijn tegen Willem II weer van de partij nadat ze tegen Vitesse geblesseerd waren.

Wegvallen St. Juste
Jeremiah St. Juste is er met een hamstringblessure voorlopig niet bij. Normaal gesproken keert Eric Botteghin terug in de basiself en zal Cuco Martina rechtsback spelen. Voor Sven van Beek en Bart Nieuwkoop, allebei producten van de eigen jeugdopleiding, lijkt er voorlopig geen plaats meer in de basiself.

"Jeremiah heeft teveel blessures gehad sinds hij voor Feyenoord speelt. Het is een jongen met een atletisch lichaam, we weten niet waar het aan ligt. En dat ik Botteghin liet invallen in Arnhem en niet Van Beek had ook met de kopkracht van Botteghin te maken. Van Beek kwam op de bank na de rode kaart tegen PSV. Maar hij had toen een lastige periode."