Bruma is gelijk goed bij 1e PSV-wedstrijd

12 juli 2019

BSR Agency

Armindo Bruma heeft zijn debuut gemaakt bij PSV. De Portugese aanvaller speelde vanavond 45 mee in een oefenduel met Aris Saloniki, die met 3-0 gewonnen werd. Bruma (spreek uit Broema) startte in Oosterhout in de rol waarvoor PSV hem voor zo’n 12 miljoen euro heeft gekocht.


Hij speelde afwisselend links en rechts voorin op de flank en wisselde daarin af met Steven Bergwijn. Bruma liet zich bij zijn debuut direct gelden. Hij had een aandeel in bijna al het doelgevaar van PSV in de tijd dat hij meedeed. Na 31 minuten loste hij het 1e schot op doel en een paar gevaarlijke dribbels verder leidde hij met een steekpassje op Sam Lammers de 1-0 in, een treffer op naam van Donyell Malen, die in de doelmond het laatste tikje gaf.

Oefenen maar
PSV speelde een uur met 90 procent van de beoogde voorlopige basis tegen Aris, vorig seizoen 5e in de Griekse competitie. Binnen die 60 minuten maakte Malen als spits ook de 2-0. Alleen de beoogde linksback Toni Lato was er nog niet bij.  Joël Piroe had met een treffer kort voor tijd ook een aandeel in de zege.

Over 10 dagen start PSV met de voorronden van de Champions League, in een dubbel met FC Basel. Het 1e duel is op 23 juli in Eindhoven. De return is een week later in Zwitserland.