🎥 | Maar weer eens een heerlijke panenka van Sergio Ramos

6 november 2019

Van Real Madrid-icoon Sergio Ramos is bekend dat hij graag pingels à la Panenka binnen stift. Toch trappen keepers er nog steeds vaak in, zo ook woensdag Fernando Muslera. De Spanjaard maakte al na 14 minuten de 3-0 tegen Galatasaray. Rodrygo maakte de eerste 2 goals.


Rodrygo heeft daarmee historie geschreven. De 18-jarige aanvaller zorgde in een flitsende openingsfase in Bernabéu voor een unieke prestatie door 2 keer te scoren in de eerste 7 minuten.
Het sprookje voor Rodrygo, die in de competitie pas twee keer in de basis stond, had zelfs nóg mooier uit kunnen pakken. Als Sergio Ramos in de veertiende minuut niet zelf de penalty had benut (waaruit hij voor 3-0 zorgde), maar de eer aan zijn jonge ploeggenoot had gelaten, dan was Rodrygo nu vermoedelijk verantwoordelijk geweest voor de snelste hattrick ooit in de Champions League.
Dat is nog niet alles: met 18 jaar en 301 dagen is Rodrygo bovendien de jongste Braziliaanse doelpuntenmaker ooit in de Champions League. Met dank overigens aan zijn landgenoot Marcelo, die bij beide treffers de assist verzorgde.