🎥 | Zlatan Ibrahimovic met Galaxy ronde verder in play-offs, derby LA komt eraan

21 oktober 2019

Superster Zlatan Ibrahimovic heeft zich met LA Galaxy verzekerd van een plek in de halve finales van de Western Conference. Galaxy won met 1-2 bij Minnesota United en daardoor mag de voetbalclub uit Los Angeles zich gaan opmaken voor de stadsderby tegen Los Angeles FC.


Zlatan kwam zelf niet tot scoren, maar hij had wel een aandeel in de 0-1. Zelf raakte hij de bal in kansrijke positie niet goed, waarna Sebastian Lletget in 2e instantie wel raak schoot. Jonathan Dos Santos nam met een bekeken schot de 0-2 voor zijn rekening en Ján Gregus deed vlak voor tijd nog wat terug namens Minnesota. Alle doelpunten vielen in de laatste 20 minuten.

Zlatan vs Vela
De 2 clubs uit LA gaan strijden om een plek in de eindstrijd van de Conference. Het betekent een treffen tussen Ibrahimovic en Carlos Vela, de meest trefzekere 2 spelers. Vela staat op 34 doelpunten, Ibrahimovic heeft er 4 minder. Het is voor het eerst dat El Tráfico, zoals de Derby van LA heet, in de play-offs plaatsvindt.

Eerder in het seizoen werd Zlatan gevraagd naar de scoringsdrift van Vela. De Zweed antwoordde zoals alleen hij dat kan."Hoe oud is hij? 30? Waar speelde ik toen ik 30 was? Hij (Vela) speelt in Amerika, ik maakte toen stuk in Europa." Overigens was Ibrahimovic na de wedstrijd ook al op dreef voor zijn teamgenoten, gezien deze speech. "Dit is alleen nog maar het begin!"