1 zege is genoeg om door te gaan: Uruguay naar laatste 8 op Copa América

EPA

Brian Vesseur • 10:10, 25-06-2021 / Laatste Update: 16:19, 05-01-2024

Uruguay heeft eindelijk een wedstrijd gewonnen op de Copa América! Bolivia werd met 2-0 verslagen. Een zege betekent bijna automatisch dat je door bent, want 4 van de 5 teams in de poule overleven de groepsfase. In 2011 won Uruguay de Copa América voor het laatst.

En nu staan ze dus in de kwartfinales! Uruguay begon het toernooi in Brazilië slecht, met een nederlaag tegen Argentinië (1-0) en een gelijkspel tegen Chili (1-1).

Tegen het zwakke Bolivia, dat na de 3e nederlaag praktisch is uitgeschakeld, domineerde de ploeg van bondscoach Óscar Tabárez vanaf het begin. Kort voor rust kwam Uruguay op voorsprong door een eigen doelpunt van Quinteros. 12 minuten voor tijd bezegelde Edinson Cavani de Uruguayaanse winst met zijn 52ste interlandgoal.