16-jarige Xavi Simons hengelt binnenkort (zéér waarschijnlijk) 1e profcontract binnen bij Barça

19 april 2019

ANP

Het gaat lekker met de piepjonge Xavi Simons, zoon van oud-prof Regillio Simons. De 16-jarige krullenbol speelt al jarenlang in de jeugd van FC Barcelona en lijkt nu keihard op weg naar z'n 1e profcontract bij de Catalanen.


Sinds de familie Simons naar Spanje is verhuisd, gaat het de jonge Xavi - uiteraard vernoemd naar Xavi Hernández - voor de wind. Al op jonge leeftijd stonden Villarreal, Elche en Cádiz op de stoep, maar Simons koos uiteindelijk voor de jeugd van de Blaugrana. Sinds jonge leeftijd maakt hij furore in de opleidingsploegen in Barcelona. Zo won hij al 4x (!!!!) de Ballon d'Or voor jeugdspelers, heeft hij al een sponsorcontract bij Nike en is hij, met meer dan een miljoen volgers, een regelrechte hit op Insta. Tijd voor de volgende stap.

Goede voetballer
Dat merkt papa Simons, in een interview met het Algemeen Dagblad, ook op. "Er gebeurt gewoon heel veel rond mijn zoon. Barcelona weet ook niet precies hoe ze ermee om moeten gaan. Er zijn zoveel mensen die iets van hem willen." Met Xavi's talent is het een kwestie van tijd voordat de grote heren bij FC Barcelona een contract aanbieden aan de zoon van Regillio. "Hij is niet bezig met wereldberoemd worden, hij wil een goede voetballer worden. Dat hij nu al veel aandacht krijgt? Dit is een nieuw tijdperk, zo werkt het."