18-jarige voetballer van Fulham moet mogelijk in Singapore de cel in

19 februari 2019

Getty Images

Ben Davis (18) had afgelopen zomer een primeur. Hij werd de eerste voetballer uit Singapore die een contract tekende in de Premier League. Hoewel hij het erg naar zijn zin heeft in Engeland, wordt er mogelijk een zwarte bladzijde aan zijn jongensboek toegevoegd. Er hangt hem namelijk een celstraf boven zijn hoofd.


In Singapore is het de regel dat jongens vanaf 18 jaar minimaal 2 jaar in het leger of bij de politie moeten werken. Doen ze dat niet, dan moeten ze minimaal 4 maanden de cel in. Die straf kan nog oplopen tot maximaal 3 jaar voor jongens die langer 'dienst' weigeren.

Uitzondering voor sporters
Een uitzondering wordt gemaakt voor sporters, maar alleen als ze aan de Olympische Spelen meedoen en kanshebber zijn op een medaille. Voorlopig geldt dit nog niet voor Davis.

Heung-Min Son
De situatie doet een beetje denken aan die van Tottenham Hotspur-speler Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan zou ook de cel in moeten om dezelfde reden, maar werd uitgezonderd omdat hij zijn land sportief succes bezorgde met het winnen van de Asian Games in 2018.