2 jaar geleden: De bloedstollende 8-7-penaltyreeks tussen Atlético en PSV

admin • 14:14, 15-03-2018 / Laatste Update: 22:59, 08-01-2024

Het is deze donderdag op de kop af 2 jaar geleden dat een indrukwekkend sterk PSV na pingels verloor in de 1/8 finales van de Champions League tegen Atlético Madrid. Menig PSV-fan zal er nog regelmatig met teleurstelling, maar zeker ook met trots op terugkijken.

Man, wat was het belachelijk spannend in Estadio Vicente Calderón. 3 weken voor die 15 maart werd het in Eindhoven ook al 0-0. Een prima uitgangspositie voor PSV, maar in principe was Atlético natuurlijk de grote favoriet om het in eigen huis af te maken. Maar dat bleek toch iets lastiger...

Aanvallend PSV

Een stug PSV kwam namelijk verrassend aanvallend voor de dag. Ze kregen zelfs de beste kans van de wedstrijd. Jürgen Locadia raakte met een bekeken schotje de paal, waarna Luuk de Jongs kopbal van de lijn werd gehaald.

Gelijkwaardig

PSV was zeker gelijkwaardig aan Atlético en hield ondanks grote kansen voor Griezmann en Torres 120 minuten stand. 0 doelpunten in ruim 210 minuten voetbal, penalty's dus! De eerste 14 pingels gingen er allemaal in. Jeroen Zoet was een paar keer heel dicht bij een redding, maar toch werd het 7-7.