20 jaar Didier Drogba: dit zijn de statistieken

22 november 2018

Pro Shots

Didier Drogba kondigde woensdag officieel zijn afscheid aan als voetballer. Hoewel de Ivoriaan al een tijdje niet meer op hoog niveau speelde, voetbalde hij wel nog steeds: in het shirt van Phoenix Rising, op het 2e Amerikaanse niveau.


In zijn 20-jarige loopbaan scoorde Drogba 210 doelpunten in 497 wedstrijden, voor 8 verschillende clubs. Ook speelde Drogba 104 interlands, waarin 'ie 65 keer scoorde. Het meest trefzeker was hij in het shirt van Chelsea, waarin hij 104 doelpunten maakte. Drogba speelde 2 periodes voor de Londenaren, van 2004 tot 2012 en van 2014 tot 2015.

Tekst gaat verder onder de video
Het grote geld
Naast zijn tijd in Engeland, speelde Drogba nog in 4 andere landen. Hij begon zijn loopbaan in Frankrijk, bij Le Mans, verkaste daarna eerst nog naar Guingamp en Marseille alvorens in Engeland neer te strijken. Na zijn succesvolle tijd bij Chelsea koos Drogba voor het grote geld in China, al werd zijn tijd bij Shanghai Shenhua geen daverend succes. Drogba speelde maar 11 wedstrijden voor de Chinezen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Drogba in het shirt van Shanghai Shenhua. Zijn tijd in China werd geen groot succes.Heropleving in Turkije
Het ging Drogba een stuk beter af in Turkije. Bij Galatasaray groeide Drogba al snel weer uit tot 1 van de belangrijkste spelers van de ploeg en mocht hij 37 wedstrijden meespelen. Met Gala sleepte Drogba 3 prijzen in de wacht. Na zijn korte succesperiode in Turkije ging hij nog voor een jaartje terug naar Chelsea om vervolgens zijn carrière af te sluiten in Amerika, bij Montreal Impact en Phoenix Rising.

Tekst gaat verder onder de video.
Prijzenkast
De prijzenkast van Didier Drogba puilt natuurlijk uit. Met Chelsea pakte hij 14 prijzen, waaronder 4 keer de Premier League en 4 keer de FA Cup. Zijn tijd bij Galatasaray was goed voor 3 prijzen en in zijn allerlaatste profjaar pakte hij, op de valreep, met Phoenix Rising ook nog een prijs. Individueel gezien heeft Drogba meer dan 40 prijzen in de wacht gesleept.