Na 27 jaar smijt boze Totti de deur bij AS Roma dicht en vertrekt: ‘Niemand luisterde’

17 juni 2019

Getty Images

Francesco Totti is zo boos op zijn situatie bij zijn geliefde club AS Roma, dat hij per direct de deur dicht smijt. Dat liet de 42-jarige oud-middenvelder van de club weten in een door hemzelf belegde persconferentie. In mei 2017 stopte hij als voetballer om als technisch directeur aan de slag te gaan bij de club waar hij al 27 jaar deel van uitmaakt. Nu is het grootste clubicoon van de afgelopen jaren weg bij AS Roma.


Reden voor zijn vertrek is dat hij, zo zei Totti, door de grote bazen binnen de club op alle fronten wordt tegengewerkt. "De drive van bepaalde mensen is om Romeinen uit de club te weren. Sinds de Amerikanen zich met de club bemoeien, proberen zij ons aan de kant te schuiven. Zij willen dit al jaren en nu slagen ze erin."

'Niemand luisterde'
De oud-international van Italië spuit zijn frustraties: "Ik begon op de achtergrond met mijn nieuwe functie, omdat ik ook wel wist dat het heel iets anders was dan voetballen. Er werd mij een hoop beloofd, maar geen van die beloftes werd nagekomen. Het had totaal geen nut om mensen te vertellen wat er mis was en wat er moest gebeuren. Het was tijdverspilling. Niemand luisterde."