Na 3 maanden winnen verliest Chelsea van 'Big Sam'

admin • 19:58, 01-04-2017 / Laatste Update: 14:26, 05-01-2024

Chelsea was soeverein op weg naar de titel van de Premier League. Met maar liefst 10 punten voorsprong op de Spurs begonnen ze zaterdag aan de uitwedstrijd tegen laagvlieger Crystal Palace. In de wetenschap dat juist de Spurs voor het laatst van Chelsea hadden gewonnen op 4 januari, ging het onverwachts toch mis voor de koploper: 2-1. De titelstrijd wordt weer spannender!

Crystal Palace stond voor de wedstrijd 16e en vecht onder boeman Sam Allardyce (hij kwam in opspraak bij het Engelse nationale elftal) tegen degradatie. Als je dan van de nummer 1 wint, dan doe je goede zaken!

Gat met Tottenham is verkleind

Bij Chelsea zullen ze er iets minder gerust op zijn. Tottenham Hotspur won zaterdag namelijk wel bij Burnley (0-2) en verkleinde daardoor het gat tot slechts 7 punten. Met nog 9 wedstrijden te spelen is dat een overbrugbaar gat.

Na elf minuten al beslist

Frappant was dat de eindstand al na 11 minuten op het bord stond. Chelsea begon goed, doordat Cesc Fabregas de score opende in de 5e minuut, maar de thuisploeg reageerde razendsnel. Wilfried Zaha ('9) en Christian Benteke ('11) zorgden ervoor dat de ploeg van 'Big Sam' al binnen 6 minuten weer op voorsprong stond.

City kan dichtbij komen

Aanstaande woensdag spelen Manchester City en Chelsea tegen elkaar. Als City zondag de uitwedstrijd tegen Arsenal wint, en woensdag ook uit tegen Chelsea 3 punten pakt, dan komen ze op 6 punten te staan.

In de resterende tijd van de wedstrijd kon Chelsea dus niet meer op gelijke hoogte komen.