3 Nederlanders spelen gelijk in derby tussen Bournemouth en Southampton

AP

Brian Vesseur • 17:51, 03-12-2017 / Laatste Update: 04:34, 08-01-2024

Bournemouth en Southampton hebben in de South Coast-derby met 1-1 gelijkgespeeld. Er stonden 3 Nederlandse verdedigers in het veld. Virgil van Dijk vormde bij The Saints opnieuw een centraal verdedigingsduo met Wesley Hoedt. Bij Bournemouth speelde Nathan Aké de gehele wedstrijd in het hart van de defensie.

Ryan Fraser zette Bournemouth kort voor rust op voorsprong op het knusse Dean Court, maar een kwartier na rust trok Southampton-spits Charlie Austin de stand weer gelijk: 1-1.

Stand

Southampton klimt door het gelijkspel over Brighton & Hove Albion naar de elfde plek in de Premier League. Het gat met nummer 10 Everton, waar vorige week nog met 4-1 van werd gewonnen, is een punt. Bournemouth staat op een veertiende plaats, 5 punten boven de degradatiestreep.