3 punten weer binnen voor Napoli, ze winnen toch van Sampdoria

admin • 18:12, 23-12-2017 / Laatste Update: 21:39, 12-12-2023

Het was een lekker potje tussen Napoli en Sampdoria. In het stadion van Napoli (Stadio San Paolo) wist de koploper een achterstand om te buigen in een overwinning: 3-2.

De Napolitanen kwamen al na krap 2 minuten voetbal op achterstand. Van een meter of 30 knalde Gaston Ramirez een vrije trap binnen. Na de gelijkmaker van Allan zorgde Fabio Quagliarella voor een nieuwe voorsprong voor de huidige nummer 6. Lorenzo Insigne zette de ploegen weer op gelijke hoogte, waarna Marek Hamšík de winnende binnen tikte. En dat gebeurde allemaal in 1 helft.

Topscorer

Het was het 116de doelpunt voor de Slowaak, die daarmee clubicoon Diego Maradona voorbij ging als all-time topscorer van Napoli. Verdediger Mario Rui kreeg in de slotfase zijn 2e gele kaart van de wedstrijd, maar Sampdoria wist daar niet meer van te profiteren.

Kraker

Zaterdagavond staat de kraker tussen Juventus en AS Roma op het programma, en dus zouden drie punten vanmiddag ook welkom zijn geweest voor nummer 3 Inter. Dat verslikte zich echter in het uitduel met laagvlieger Sassuolo: 1-0. Inter-spits Mauro Icardi miste in de tweede helft een penalty.