Voor de 31-jarige Lallana is Frenkie een grote inspiratiebron

14 september 2019

Getty Images

Adam Lallana wordt het de laatste jaren steeds moeilijker om speeltijd te krijgen bij Liverpool. Dankzij Jordan Henderson én Frenkie de Jong kan daar misschien wel verandering in komen.


Lallana werd als aanvallende middenvelder naar Anfield gehaald. In zijn eerste 3 seizoenen speelde hij bijna alles voor The Reds, maar daarna gooide een blessure roet in het eten. Lallana werd nooit meer een vaste waarde en raakte ook zijn plek op de 'nummer 10-positie' kwijt.

Voorbeeld
Daarom moet Lallana op zoek naar een nieuwe rol bij zijn club. En die lijkt hij als controlerende middenvelder wel gevonden te hebben. Jordan Henderson tipte de 31-jarige Lallana de 9 jaar jongere De Jong als voorbeeld te nemen.

Risico
,,Ik moet nog een echte kans krijgen op die plek, maar ik heb er in ieder geval oren naar” zegt Lallana in The Times. ,,Ik heb het nog niet aandachtig genoeg gedaan, maar Jordan (Henderson) vertelde me dat ik eens naar Frenkie de Jong moet kijken. Hij dribbelt net iets vaker dan andere 6-en zouden doen, maar dat risico zit ook wel een beetje in mijn eigen spel.”

,,Ik vind het een leuke positie omdat ik meer dan ooit aan de bal ben. Als 'nummer 6' sta je in het middelpunt van het spel, je bent een belangrijk onderdeel van de opbouw.''