5 redenen waarom je straks naar Internazionale – AC Milan moet kijken

9 februari 2020

Lapresse Marcella Gastini

De mooiste derby van het Italiaanse voetbal staat zondagavond op het programma: Internazionale - AC Milan. In het San Siro (of eigenlijk het Giuseppe Meazza, als Inter thuis speelt) wordt de Derby Della Madonnina om 20.45 uur afgetrapt. 5 redenen waarom jij straks naar het kanaal Ziggo Voetbal moet kijken.


1. Inter kan (gedeeld) koploper worden
Hellas Verona won dit weekend van Juventus (2-1), waardoor Inter bij een zege op gelijke hoogte kan komen met Juve. Nog sterker: op doelsaldo komt Inter op de eerste plek te staan. Genoeg om voor te spelen, dus.

2. Inter treedt aan met een vernieuwd team
Christian Eriksen, Ashley Young, Victor Moses: Inter heeft lekker geshopt in de Premier League. Het zou zomaar kunnen dat we de 3 heren zondagavond in actie zien. Young speelde al 3 wedstrijden voor Inter, Eriksen en Moses allebei 2.

3. AC Milan kan 3 plekken stijgen
Bij een zege voor AC Milan klimt de ploeg 3 plekken in de ranglijst. Het team van Stefano Pioli gaat dan van de 9e naar de 6e plek (die recht geeft op Europees voetbal). Hellas Verona, Parma en Bologna zouden daardoor automatisch een plekje zakken.

4. Zlatan Ibrahimovic
AC Milan doet het uitstekend met Zlatan Ibrahimovic in de gelederen. Misschien was dat wel toeval: tot nu toe speelde Milan alleen tegen mindere goden. De Zweedse vedette kan het nu gaan laten zien tegen de grote jongens. Stefan de Vrij tegen Zlatan Ibrahimovic. Wij zijn benieuwd!

5. Een topwedstrijd op deze stormige dag
In Nederland en Engeland zijn er genoeg wedstrijden afgelast, maar gelukkig gaat het in Italië gewoon door. Het is geweldig van die Italianen dat ze ons dan zo'n wedstrijd voorschotelen. Zet het geluid lekker hard, hoor je ook niks meer van de wind.