6 spelers Dortmund in de problemen na kappersbezoek: ‘Dat is een no-go’

4 juni 2020

Twitter

Zes spelers van Borussia Dortmund hebben de coronaregels aan hun laars gelapt nadat ze de kapper bij hen thuis over de vloer lieten komen. Onder hen Thorgan Hazard en Axel Witsel, maar ook Jadon Sancho, die al eerder in de fout ging. 


De Duitse krant Bild kwam woensdagavond laat met de details naar buiten. Kapper Winnie Nana Karkari bracht een bezoekje aan Thorgan Hazard, Axel Witsel, Jadon Sancho, Raphael Guerreiro, Manuel Akanji en Dan-Axel Zagadou. Daarna postte de bekende barbier ook foto’s van de resultaten op Instagram. Op zich allemaal niks mis mee, ware het niet dat er op geen enkele van de geposte foto’s mondmaskers te zien zijn. In Duitsland is dat verplicht. 

'Het is een no-go'
Dortmund reageerde met een kort statement. "Het is normaal dat onze spelers hun haar laten doen nadat de kapperszaken al die maanden gesloten bleven. Maar het is een no-go, van beide kanten, om geen masker te dragen. Dat zullen we onze spelers nog eens heel erg duidelijk maken. En ook de stylist zou zich vragen moeten stellen over zijn gedrag”, klonk het. 

'Heb me aan alle regels gehouden'
Karkari probeert het te nuanceren. "Ik nam het masker enkel af om te poseren voor de foto’s. Alle regels rond hygiëne werden erg strikt opgevolgd. Elk apparaat dat ik gebruikt heb, werd bij elk van mijn klanten opnieuw ontsmet en ik droeg ook handschoenen. Want coronavirus of niet, ik pas erg op mijn tellen”, aldus de man die in het milieu ook wel Fresh Prince The Barber wordt genoemd.
Jadon Sancho
Waar de kappergangers er nog met een waarschuwing vanaf lijken te komen, zouden ze volgens Bild bij Dortmund de actie van Jadon Sancho veel erger vinden. De 20-jarige Engelsman zou ‘volgens verschillende bronnen’ tijdens de lockdown zonder toestemming van zijn werkgever terug naar Engeland zijn gevlogen. Zo moest hij bij zijn terugkeer naar Duitsland 2 weken in verplichte quarantaine, waardoor hij gedurende die periode ook de trainingen aan zich moest laten voorbijgaan. 

Hattrick
Sancho viel afgelopen weekend overigens vooral op door zijn sportieve prestaties. De Engelsman maakt in Paderborn (1-6) een hattrick.