7-klapper voor De Roon en Hateboer met Atalanta Bergamo tegen Udinese, hattrick Muriel

27 oktober 2019

BSR Agency

Atalanta Bergamo staat na 3 wedstrijden in de Champions League nog op 0 punten, maar in de Serie A blijft de ploeg van Gian Piero Gasperini het fantastisch doen. Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis werd vanmiddag met maar liefst 7-1 gewonnen van Udinese.


Atalanta Bergamo staat daarmee 3e in de Serie A, de positie waarop de club vorig seizoen verrassend eindigde.

Hatrrick Muriel
De Colombiaanse spits Luis Muriel maakte een hattrick. Daarmee werden 5 van de laatste 8 hattricks in de Serie A gemaakt door een speler van Atalanta. Marten de Roon gaf in de 21ste minuut de assist bij de 1-1 van Josip Ilicic, die 2 goals voor zijn rekening nam. Stefano Okaka had Udinese na 11 minuten spelen nog wel op voorsprong gezet, maar na de rode kaart van Nicholas Opoku (2 keer geel) in de 32ste minuut was Atalanta niet meer te houden. 

William Troost-Ekong speelde de hele wedstrijd bij Udinese, waar Hidde ter Avest en Bram Nuytinck op de bank bleven. Hans Hateboer en Marten de Roon speelden de hele wedstrijd bij Atalanta, waar Robin Gosens op de bank bleef. 

Juventus (1-1 bij Lecce) leidt met 23 punten uit 9 duels. Inter (2-2 tegen Parma) volgt met 22 punten. Atalanta heeft er 20, Napoli (1-1 bij SPAL) staat op 17 punten.