Deze 7 spelers van hekkensluiter HSV zouden echte aanwinsten zijn voor de Eredivisie

18 maart 2018

Pro Shots

Hamburger SV is zondagmiddag naar plek 18 gezakt in de Bundesliga. Doordat 1. FC Köln won van Bayer Leverküsen, staat HSV nu onderaan de Duitse competitie. Enorm pijnlijk voor de fans, die hun club - als enige club in Duitsland - nog nooit zagen degraderen.


Met nog 7 wedstrijden te gaan is het gat met de veilige haven (plek 15) 7 punten. Het lijkt een onmogelijke opgave voor HSV, dat best een paar lekkere spelers heeft rondlopen. Wij hebben 7 namen op een rijtje gezet van de Duitse ploeg, die bij degradatie zeker een andere club verdienen.

Kyriakos Papadopoulos
Een beest van een verdediger, zo kunnen we Kyriakos Papadopoulos wel omschrijven. De Griekse centrale verdediger is 26 jaar en heeft 28 interlands voor Griekenland op zijn naam staan. Er zal een aardig prijskaartje hangen aan Papadopoulous, maar hij zou een aanwinst zijn voor elke club in de Eredivisie. Waarschijnlijk kunnen alleen Ajax en PSV hem betalen...

Rick van Drongelen
Naast Papadopoulos staat Rick van Drongelen in het hart van de defensie bij HSV. De Nederlander kwam afgelopen zomer over van Sparta Rotterdam en is nog steeds pas 19 jaar. Het lijkt verstandig voor Van Drongelen om terug te keren naar Nederland, om daar veel minuten te maken.

Douglas Santos
Dit is de linksback die PSV afgelopen zomer wilde hebben. Douglas Santos moest de opvolger worden van Jetro Willems. Aangezien PSV nog steeds geen opvolger heeft, kan Santos alsnog aankomende zomer komen.

Lewis Holtby
De Duits Engelse Lewis Holtby heeft al een rijke carrière achter de rug. De middenvelder is pas 27 jaar en heeft al het shirt gedragen van onder andere Schalke 04, Tottenham Hotspur en Fulham. Bij HSV loopt zijn contract aankomende zomer af. Wie haalt hem op?

Aaron Hunt
Nog zo'n Duits Engelse middenvelder. Aaron Hunt, 31 jaar, speelde 10 jaar lang voor Werder Bremen. Daarna vertrok hij naar VfL Wolfsburg en nu speelt hij dus in Hamburg. Ook het contract van Hunt loopt aankomende zomer af. Gaat de 3-voudig international van Duitsland nog een keer buiten zijn eigen land spelen?

Filip Kostic
Deze naam doet waarschijnlijk een belletje bij je rinkelen. Filip Kostic speelde 2 seizoenen bij FC Groningen. De Serviër vertrok naar Stuttgart en speelt nu dus bij HSV. Inmiddels is Kostic 27 jaar en dat is vaak je beste leeftijd. Een leuke speler voor Feyenoord, Ajax of PSV?

Jann-Fiete Arp
Een jonge god, die Jann-Fiete Arp. De Duitse spits is 18 jaar en speelde dit seizoen al 16 wedstrijden in de Bundesliga. Daarom heeft hij van Transfermarkt een transferwaarde van 7,5 miljoen euro gekregen. Eentje om de gaten te houden, die Arp.

Extra: Walace
Waarschijnlijk te duur voor de Eredivisie, maar Walace is zeker ook een speler die een goede club verdient. De 22-jarige middenvelder speelde al 2 interlands voor Brazilië. Zijn laatste interland stamt wel uit de winter van 2017. Daarom is het tijd voor Walace om snel een andere club te zoeken.